Koledar dogodkov

Dogodek: Razprave v živo: energetika

Datum: 02.12.2023
Ura: 17:00

Kraj: Ajdovščina
Lokacija: Garaža

Organizator: Zavod Beta

 V Garaži se bodo v decembru 2023 odvile tri razprave v živo, namenjene splošni odrasli javnosti. Teme bodo zajemale področje energetike, fizike ter astronomije.

Razprave bodo vodili mentorji Mentorskega programa Garaža Anže Žibrik, Darjo Uršič, Timotej Lemut ter mladi raziskovalec Univerze Nova Gorica Miha Živec.

Prva razprava bo v soboto, 2. decembra ob 17.00, na temo energetike: problemi, izzivi in priložnosti iz področja elektrifikacije mobilnosti in preskrbe z električno energijo ter zelenega prehoda.
Uvodno misel in moderacijo bosta zagotovila Darjo Uršič in Anže Žibrik, dalje pa se odpira splošna debata o izzivih v energetiki v prihodnjih letih, predvsem na področju elektrifikacije in zelenega prehoda.

Dogodek je prvi v seriji dogodkov v Garaži, namenjenih splošni zainteresirani javnosti s ciljem spodbujanja diskurza in kritičnega mišljenja na konstruktiven način.

Druga razprava bo naslednji petek, 8. decembra ob 18.00 na temo najvišjih energij v vesolju: zgodovinski pregled in trenutno stanje astrofizike visokih energij.

Tretja razprava bo v petek, 22. decembra ob 18.00 na temo šolstva: Premislek o pomenu šolskega sistema v dobi interneta.

 
Lepo vabljeni in hvala za vsako delitev z zainteresiranimi