Koledar dogodkov

Dogodek: Praznični koncert ob dnevu samostojnosti in enotnosti: Orkester Slovenske vojske in Omar Naber

Datum: 21.12.2017
Ura: 18:00

Kraj: Ajdovščina
Lokacija: Dvorana prve slovenske vlade Ajdovščina

Organizator: Občina Ajdovščina

Orkester20let_HQ-8049.jpgPraznik samostojnosti in enotnosti bomo v Ajdovščini obeležili s koncertom Orkestra Slovenske vojske in solistom Omarjen Naberjem, v četrtek, 21. decembra ob 18. uri v Dvorani prve slovenske vlade. Pozdravni nagovor in voščilo ob prazniku pripravlja državni sekretar na ministrstvu za obrambo, mag. Miloš Bizjak.

Orkester Slovenske vojske je bil ustanovljen leta 1996, čeprav tradicija vojaških orkestrov na Slovenskem sega že v čas Marije Terezije, ko je v Ljubljani začela delovati prva stalna vojaška godba. Orkester deluje predvsem za potrebe  vojaškega protokola, saj v Plakat - samostojnost in enotnost 2017celoti ali pa z eno od svojih manjših zasedb sodeluje na tako-rekoč vseh svečanih dogodkih Slovenske vojske. Na leto našteje preko 200 nastopov. Sestavljajo izobraženi glasbeniki, pot pa so mu oblikovali dirigenti različnih zasedb. Za svoje delo je bil odlikovan z bronasto in zlato medaljo Slovenske vojske, ob 20-letnici pa ga je predsednik Pahor odlikoval z redom za zasluge.

Skupaj z orkestrom se bo v Ajdovščini predstavil OMAR NABER, program koncerta bo prazničen. 

V Ajdovščini po tradiciji praznik samostojnosti in enotnosti obeležimo s prazničnim koncertom, letos torej še posebej svečano, z Orkestrom Slovenske vojske in Omarjen Naberjem. 

Vabljeni 21. decembra ob 18. uri v Dvorano prve slovenske vlade, vstop je prost.