Koledar dogodkov

Dogodek: Dobrodelni koncert za Aleksandra in Uroša: Abadon, Skalp ...

Datum: 07.06.2019
Ura: 20:00

Kraj: Ajdovščina
Lokacija: Klub Baza

Organizator: KUD Neznani junak

baza-aleksander in uroš (2).jpgKUD Neznani junak vas vabi v petek, 7. junija, na dobrodelni koncert za Aleksandra in Uroša. Nastopali bodo: Abadon, Skalp + presenečenje. Koncert bo v klubu BAZA, Vipavska c. 11/a v Ajdovščini.  

Skupina Abadon

Skupina Abadon se je formirala davnega leta 1979 iz skupine Postaja in ostalih skupin. Takratni trend v Ajdovščini je bil tak, da smo se mešali med sabo vsi znani glasbeniki takratnega časa. Abadon je želel biti bolj čvrst rock band. Zato smo člani skupine Postaja menjali nekaj članov, ki so želeli igrati bolj komercialne skladbe. Člani Postaje smo takrat bili Bota na bobnih, Piko na ritem kitari, Goran na solo kitari, Skrt na klaviaturah in Krkoč na bas kitari. Robert je odšel zaradi tega, ker je bil doma iz Sela in je bilo treba na vaje hoditi v Ajdovščino (vaje v Selu se niso obnesle najbolj). Odšel je tudi Piko...   ...no, ja... kakorkoli. Namesto Pikota je prišel Martin in namesto Krkoča je prišel Hil. Nekako smo tudi morali zamenjati ime, ker pač nismo več vadili na postaji. Naš bendovski filozof Bota je prišel z idejo o Abadonu - zlemu angelu, kralju kobilic. Ostalim je ime zvenelo dobro, mistično - takrat je bilo to zelo pomembno dejstvo. Ostalo je ima ABADON. Skupina je rastla in 1981 se je pokazala potreba po pevcu, ki smo ga našli v Vrhpolju. Pepo je bil nekoliko starejši. Bil pa je tudi zelo sramežljiv, ampak na trenutke se je pokazal kot pravi pevec. Njegov glas pa je pridodal skupinskemu zvoku toliko, da smo bili zadovoljni z njim. Prišel je tudi Žgavc, ki je bil takrat edini "skoraj" pravi mikserman v okolici. Sedaj smo postali res pravi band.

 Ampak, kot bi rekel Mlakar, Človek obrača, bog obrne. Prišla je obveza do države in šli smo k vojakom. Abadon si ni več opomogel. Naše profesionalne poti nas niso več združevale, temveč prej obratno. Ampak v nas je živel ta abadonski duh in nam ni dal mira - saj je končno zli duh, kajne. Leta 1990 se je dogodil prvi koncert generacij. Na odru smo se zbrali "skoraj" vsi bendi vseh časov v Ajdovščini. Ideja je bila totalni uspeh. Tradicionalno se ta koncert ponavlja vsakih 10 let. Leta 2013 se je zgodil že tretji. In ker pravi pregovor v tretje gre rado, smo se Abadonci nekako odločili da začnemo spet vadit. In vadimo. Najbrž pridemo enkrat tudi pred publiko. Ne bojte se. O tem boste pravočasno obveščeni, ali pa boste o tem vsaj slišali!!!

https://www.facebook.com/abadon.si/

http://velpos.wixsite.com/abadon

SKALP

Skalp so skupina, ki je v svojem skoraj dvajsetletnem ustvarjanju požela veliko strokovnih nagrad, kar jih je nedvomno utrdilo na slovenski rockovski sceni. Njihov pristop do ustvarjanja je instinktiven in hkrati nabit s strastjo do prvinskega rokenrola. Besedila so inteligentna, a vsebujejo ravno pravo mero kljubovanja in praktičnega pristopa do življenja. V letu 2007 so fantje izdali svoj prvi album Preproste rešitve s katerega je kar 6 singlov zasedlo prva mesta radijskih lestvic, leta 2012 pa je bil izdan drugi album Mars je prodan z nosilno skladbo Vem, da lahko!, ki je prejela tudi nagrado za najboljši videospot leta. Z albumom Mars je prodan na slavnostni podelitvi iz rok župana Ajdovščine prejeli tudi nagrado za posebne dosežke. Fantje pa ne počivajo na lovorikah in trenutno v studiu Hendrix snemajo nove skladbe.

    https://www.facebook.com/SkupinaSkalp/