Koledar dogodkov

Dogodek: Pilonov počitniški kovček - poletne počitniške delavnice za osnovnošolce

Datum: 09.07.2019 - 12.07.2019
Ura: 10:00

Kraj: Ajdovščina
Lokacija: Pilonova galerija Ajdovščina

Organizator: Pilonova galerija Ajdovščina

 Mišek Venč vabi na PILONOV POČITNIŠKI KOVČEK, poletne počitniške delavnice za osnovnošolce, od 9. do 12. julija 2019 (2. termin) - prijave do petka, 5. 7.

V prvih dveh počitniških tednih bomo v prijetno hladnih prostorih Pilonove galerije ter v njeni neposredni okolici ustvarjalno počitnikovali:

Torek, 2. julij in 9. julij, 10.00–13.00

Naredi svojo tempera barvo

Po ogledu slikarskih del ajdovskega umetnika Iva Lenščaka, se bomo podali v svet ustvarjanja barv za slikanje tako, da bomo uporabili recepte, ki so jih poznali umetniki že pred 700 leti. Največji izziv pa nam bo samo ustvarjanje s tempera barvami in z različnimi sestavinami, ki jih je med drugim uporabil tudi naš umetnik.

Sreda, 3. julij in 10. julij, 10.00–13.00

Pleneristi

Sredina delavnica bo v znamenju akvarela tej zahtevni tehniki se bomo posvetili na malce svoj način. Na papir bomo ujeli videno na prostem in se s tem prelevili v pleneriste, nato pa izbrani motiv prenesli še na pahljačo, ki jo bomo iz različnih materialov predtem izdelali sami.

Četrtek, 4. julij in 11. julij, 10.00–13.00

Spreminjajoče se slike

Na našem druženju si bomo ogledali slike, na katerih je Ivo Lenščak upodobil barvne like, kot so na primer krogi in podobno. Z različnimi liki in oblikami se je igral na slikarski način in tako iznašel posebne abstraktne slike. Njegov način ustvarjanja nam bo v pomoč pri ustvarjanju naših slik, slik ki se bodo lahko vedno znova spreminjale.

Petek, 5. julij in 12. julij, 10.00–13.00

Svetloba tako in drugače

Navdih za ustvarjanje bomo na petkovi delavnici poiskali v svetlobi. Posvetili se bomo različnim svetlobnim telesom, izoblikovali svojo lava svetilko ter se poigrali z napravo, ki brez svetlobe ne deluje – s fotoaparatom.

 

Cena sklopa 4 delavnic: 18 €

Cena posamične delavnice: 5 €

V ceno je vključen ustvarjalni material ter dopoldanska suha malica s pijačo. Delavnice so primerne za otroke od 5 let naprej. Program delavnic posameznega dne bomo prilagodili vremenskim razmeram.

Prijave za 2. termin sprejemamo do petka, 5. julija 2019, v Pilonovi galeriji v Ajdovščini, Prešernova 3 ali na email naslovu: pilonova.galerija@siol.net, lahko pa nas tudi pokličete na: 05 368 91 77.