Ajdovščina zmagala!!

datum: 16.08.2017
kategorija: Novice

Druge zabavne igre City games v Ajdovščini so prinesle zmago domači ekipi. Svoje so prispevali številni navijači – več kot tisočglava množica je nadvse uživala ob šaljivih, toda zahtevnih nalogah. Po besedah organizatorja je bil dogodek v Ajdovščini med najboljšimi v celotni sezoni.

 

games2Druga izvedba priljubljenih poletnih iger City games v Ajdovščini je potekala po novem sistemu, ko sta se v neposrednem boju za zmago merili dve ekipi – Ajdovščina in Kranjski orli. Obe izkušeni, sestavljeni iz vrhunskih lokalnih športnikov. Skozi sedem iger zabave ni manjkalo, vse do konca je bilo napeto in precej izenačeno. Domači so odlično začeli in v vodnem vaterpolu povedli. Turistke so Kranjski orli reševali bolj učinkovito kot Ajdovci. Sledila je igra pršut – ni dvoma, zmaga je ostala doma, bravo Marko! Precej smole so imeli domači v 'vošarki' (vodni košarki) – metanje žoge v plavnik bo treba še potrenirati! V naslednji igri so se ponovno izkazale domače tekmovalke, ki so pod vodstvom izkušenega veslača Primoža hitro in učinkovito v sodu preveslale ajdovski bazen. V zadnji igri, kjer sta štela moč in vzdržljivost, pa so domače nadvladali Kranjski orli.

Svoje so dogodku dodali tudi navijači, več kot tisoč se jih je nabralo okoli ajdovskega bazena. Po besedah Miroslava Krzyka, direktorja Adrie Events in organizatorja City Games, je bil dogodek v Ajdovščini eden najboljših v celotni sezoni, ki je obšla več kot 30 mest na Balkanu.

games3Ajdovske barve je zastopala nekoliko spremenjena zasedba od napovedane – namesto kolesarja Kristjana Korena je vskočil plesalec Jurij Batagelj, tekačico Lucijo Krkoč pa je zamenjala smučarka Andreja Slokar. Ostalih šest: Nina Ukmar, letošnja evropska prvakinja v hip hop plesu, Tine Lavrenčič, bronast z lanskega državnega prvenstva v olimpijskem triatlonu, nogometaš Peter Kalin, Maja Svetik, kapetanka rokometašic Mlinotesta, vsestranski trener Marko Lipovž ter kajakaš Primož Sulič, sicer vodja športnih programov ajdovskega Zavoda za šport, gostitelja dogodka.

Ajdovci so se tako uvrstili v finale, ki bo že ta petek, 18. avgusta, v Kranju. Zmagovalna ekipa slovenskega finala pa se bo konec avgusta odpravila v Biograd na Moru, kjer bo potekal finalni obračun zmagovalcev vseh 12-ih držav, kolikor jih letos v igrah sodeluje.