Zaščitna oprema za frizerske in kozmetične salone

datum: 29.04.2020
kategorija: Koronavirus

Po praznikih svoja vrata odpirajo frizerski in kozmetični saloni. Storitve bodo potekale ob doslednem upoštevanju higienskih in varnostnih predpisov. Štab CZ Ajdovščina je za salone pripravil zaščitna sredstva, ki jih je od danes dalje mogoče prevzeti v štabu.

Za frizerske in kozmetične salone v občinah Ajdovščina in Vipava so v štabu Civilne zaščite namenili sredstva, ki so pri opravljanju frizerskih in kozmetičnih storitev obvezna. Vsakemu zaposlenemu v kozmetičnem in frizerskem salonu pripada 50 kirurških mask, 1 liter razkužila za roke, vsak salon bo prejel še paket 10 zaščitnih mask WaM1. Za naročilo vezirjev se lahko izvajalci frizerskih in kozmetičnih storitev obrnejo na domače podjetje 3D Solutions s Predmeje (telefonska številka: 041 857 383), ki vezirje izdeluje tudi za blagovne rezerve.  

Izvajanje storitev bo potekalo ob doslednem upoštevanju ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe – razkuževanje rok ob vstopu, uporaba mask in vezirjev, dovoljena je največ ena stranka  v prostoru.

Za informacije v zvezi s prevzemom zaščitnih sredstev se lahko obrnete štab CZ, dosegljiv na telefonski številki: 030 710 857. 

 Štab CZ obvešča, da bodo vsa razkužila (tudi za  upravljalce večstanovanjskih objektov in poslovnih prostorov) delili še v četrtek, 30. aprila, potem pa z razdeljevanjem nadaljujejo po praznikih – od 4. maja dalje.